I. Felsőtárkányi Borünnep

Létrehozva: 2021. 09. 20.

2021. október 1-3.

 

Kedves Felsőtárkányi Lakosok, Környéken Élők, Turisták, Vendégeink!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket a Felsőtárkány Község Önkormányzata és a Bükk Színtér Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló I. Felsőtárkányi Borünnep programsorozatra.

 

A rendezvény időpontja: 2021. október 1-3.

A rendezvény helyszíne: Felsőtárkány, tópart (a pontos helyszínekért ld. az esemény plakátját)

 

Az eseményen három napon keresztül kóstolhatják velünk kiváló borászatok remekbe szabott nedűit, akár borszakértői szemmel kortyolgatva, akár könnyed társalgáshoz fröccsként fogyasztva. A jó hangulat biztosításához élő koncertekkel, stand up comedy előadással, finom ételekkel, gyermekprogramokkal egyaránt igyekszünk hozzájárulni. Bízunk abban, hogy a zord tél beköszönte előtt együtt ünnepelhetünk még e hétvégén, illetve lehetőségünk nyílik könnyed formában, jó kedélyűen elbúcsúztatni a nyarat, közösen eszmét cserélni, értékelni a mögöttünk álló időszakot és új kapcsolatokat építeni, a meglévőket ápolni, s kis közösségünket építeni, bővíteni.

 

Programok:

 

2021.10.01. (Péntek):

-          15:00 órától kerül sor a Hivatalos megnyitóra, ahol Szántósi Rafael Polgármester Úr köszöntőjét követően Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott mond beszédet.

-          15:30 perctől a LUNDA zenekar ad remek koncertet, akik saját bevallásuk szerint pop kötődésűek, folk, indie és rock elemekkel keverve. Izgalmasan hangzik, ugye?

https://www.facebook.com/lundazenekar/ 

-          17:00 órától a Tóparti Kőszínpadon az Aurevoir. nagyszabású élő koncertjére kerül sor. A zsámbéki és zsámbék környéki fiatalokból álló zenekar ethno-beat muzsikát játszik. Érdemes előkészíteni a táncos cipellőket!

https://www.facebook.com/aurevoirzenekar 

-          19:00 órától pedig a Tom White & the Mad Circus varázsol vérbeli rockabilly utcabált a helyszínre. Vétek lenne kihagyni, amikor a húrok közé csapnak…

https://www.facebook.com/TomWhiteAndTheMadCircus/ 

 

A programok alatt, 15:00-22:00 óra között folyamatosan lesz lehetőség a kiállító borászatoknál és a tóparti büféknél kóstolásra, beszélgetésre, a szomjas torkok és az éhes bendők orvoslására.

 

2021.10.02. (Szombat):

-          14:00 órától a Tóparti fedett rendezvénytéren a Felsőtárkányi Fúvós Zenekar és az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola fúvószenekara adnak közös koncertet. Kortalan dallamok, vidám és komoly melódiák csendülnek fel, köztük az unikumnak számító Jerusalema helyi feldolgozása is.

https://www.facebook.com/felsotarkanyifuvoszenekar/  és

https://www.facebook.com/Egri-Farkas-Ferenc-Zeneiskola-F%C3%BAv%C3%B3szenekara-1033620273351183/ 

-          15:30 perctől Lorán Barnabás „Trabarna” készül támadást indítani a rekeszizmok ellen. Kiváló poénjai, remekbeszabott hangutánzásai messze földön híresek. Részvétel csak saját felelősségre, a kacagás garantált!

https://www.facebook.com/Trabarna 

-          16:30 perctől Szabó Ádám harmonikaművész foglalja le a nagyérdeműt. A zenész a 2011-es Csillag születik második helyezettje, a 2014-es X-Faktor ötödik helyezettje, A Dal 2015 második helyezettje, A Dal 2017 résztvevője, a 2020-as Sztárban Sztár nyertese. Szép eredményei nem véletlenek, érdemes élőben is meghallgatni dalait!

https://www.facebook.com/szaboadamofficial 

-          17:30 perctől a programok e napon is átköltöznek a Kőszínpadra, amikor is a Kései Kitérő élő nagykoncertjével folytatódik az eseménysor. A 2016 tavaszán alakult zenekar tagjai ezt mondják magukról: „Szeretünk élni és a világ nagy dolgain elmélkedni.” Aki hasonlóképp érez, mindenképp látogasson ki és éljen, elmélkedjen közösen velük és velünk!

https://www.facebook.com/keseikiterozenekar 

-          19:00 órától pedig a nap koronájaként a Bohemian Betyars Akusztik Kvartett speed folk és freak punk show-jára lehet ropni a bugit és pörgetni a hölgyeket. A jól ismert és legendás Bohemian Betyars hangulat nem is lehet kétséges. Aki ismeri őket, annak azért, aki még nem, annak amiatt kötelező!

https://www.facebook.com/bohemianbetyars/ 

 

Napközben, 14:00 és 22:00 óra között a borászatok és a tóparti büfék változatlanul, lelkesen várják a vendégeket, hogy a fület és szemet gyönyörködtető programok mellé bensőnket is elvarázsolhassuk a kulináris élményekkel.

 

2021.10.03. (Vasárnap):

-          11:00 órától a gyermekeké lesz a főszerep, akiket a híres Kaláka együttes szórakoztat majd a Tóparti fedett rendezvénytéren. Időtlen dalaikon már több generáció nőtt fel, klasszikus és varázslatos nótáik minden csöppséget megragadnak.

https://www.facebook.com/kalakaegyuttes 

-          12:30 perctől a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes bemutatójára kerül sor, vérbeli és hamisítatlan táncházzal karöltve. Aki szeret néptáncolni, itt biztosan partnerre talál, aki pedig nem tud, annak adott a lehetőség, hogy tanuljon pár lépést!

https://www.facebook.com/Tarkanytanc/ 

 

Ezen a napon 11:00 órától egészen 20:00 óráig van lehetőség borkóstolásra, a büfékben történő fogyasztásra, a kiállítókkal való eszmecserére.

 

A kiállító borászatok:

-          Grand Tokaj pincészet - https://grandtokaj.com/ 

-          Sike Borászat - https://sikeboraszat.hu/ 

-          Tárkánybor - http://tarkanybor.hu/ 

-          Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok - https://thummerer.hu/ 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. A rendezvény egy-egy helyszínén egyszerre legfeljebb 1000 fő tartózkodhat!

 

Várjuk Önöket nagy-nagy szeretettel!

 

Felsőtárkány Község Önkormányzata és a Bükk Színtér Nonprofit Kft. dolgozói