Tour de Hongrie 2022

Létrehozva: 2022. 05. 03.

Idén újra áthalad Magyarország legnagyobb kerékpárversenye településünkön, emiatt teljes útlezárásokra és korlátozásokra kell számítani 2022. május 15-én 10:20 és 11:20 között. Bővebb információ a cikkben!

2022. május 11-én Csákvárról indul és május 15-én Gyöngyös- Kékestetőn ér véget Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, az ötnapos Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, amely áthalad településünkön, Felsőtárkányon is!

A megmérettetésen a világ leghíresebb professzionális csapatai vesznek részt, a huszonöt nemzetközi csapat mellett rajthoz áll a magyar válogatott is.

A Tour de Hongrie-t a hazai és nemzetközi média kiemelt figyelemmel követi: a Magyar Televízió M4Sport csatornája, és több külföldi TV adó élőben közvetíti az egyes szakaszokat - köztük az Eurosport is. 2021-ben 150 országban látták élőben a Magyar Körversenyt és a szervezők hasonló érdeklődésre számítanak idén is.

A Tour de Hongrie - Magyar Kerékpáros Körverseny 2022. május 15-án 1 alkalommal, várhatóan 10:52 perckor halad át Felsőtárkány településen. Szélsőséges időjárási körülmények között változhat az időpont +/- 10 percet.

A verseny teljes útvonalzárással zajlik. Az útvonal zárását és terelését az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálja a megyei főkapitányságok segítségével. A mezőny előtt 15-30 perccel zárják le az utakat.

Fokozottan kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a verseny útvonalán - a Fő út teljes szakaszán - NE parkoljanak, mert az útpályára belógó járművek növelik a balesetveszélyt!

 


Az utolsó - Felsőtárkányt is érintő - szakasz térképe ITT, a teljes verseny útvonala pedig ITT érhető el!