Téli mese

Létrehozva: 2021. 11. 23.

A Harlekin Bábszínház zenés előadása a Faluházban, amelyre még a mikulás is személyesen ellátogat.

A három fenyőfa című angol mese nyomán írta: Szűcs Réka

Van egy falu az ország köldökében, egy piciny púp a földgolyónk pocakján: Kerekdomb. Nem túlzok, ha elárulom, hogy itt a legfinomabb a bejgli, legcsengőbb a csengőszó, legcsillogóbb a csillagánizs, és persze itt a legszebb a karácsony. Nem csoda, hisz a kerekdombiak egész évben karácsonyi lázban égnek.

A falubeliek minden évben kiválasztják az egyik szerencsés fenyőfát, akit ünnepi köntösbe bújtatnak, és édes-álom ízű szaloncukrokat lógatnak tűlevelei közé. Nem hiába versengenek a fák ezért az elismerésért. Minden évben egyre magasabbra nyújtóznak, szebbnél-szebb rügyeket bontanak. A verseny mindig a két idősebb, magasabb fa között dől el, hisz a legkisebb fenyőt alig lehet észrevenni a két gőgös óriás árnyékában. Vajon ez az év más lesz, mint az eddigiek? Lehet esélye Etelkának, a kis törpefenyőnek? A harmadik osztályos Csengi Dórika és Csipp, a kismadár segítségével talán a legkisebb lélek is tündökölhet.

Zene: Zádori Szilárd

Tervező: Csonka Erzsébet

Asszisztens: Soó Gyöngyvér

Játékmester: Bencze Mónika

Rendező: Szűcs Réka

A rendezvényre a belépés INGYENES de REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Regisztrálni emailben a faluhaz@felsotarkany.hu címen, vagy Messenger üzenetben a Faluház oldalának írva lehet a résztvevők nevét és létszámát megjelölve!