2020. október 30. | Alfonz

Felsőtárkány

A bükk nyugati kapuja

meghivo-1146
MEGHÍVÓ
Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi...
bunmegelozesi-hirlevel-1145
BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVÉL
Mindenszentek, Halottak...
koszonetnyilvanitas
Köszönetnyilvánítás
Felajánlás Bóta József gyógyulásának...
heves-megyei-katasztrofavedelmi-igazgatosag
HEVES MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI...
Lakossági tájékoztató a téli...
tajekoztatas-1142
Tájékoztatás
Felajánlás Bóta József gyógyulásának...
tajekoztatas-1141
Tájékoztatás
az 1956-os Forradalom és Szabadságharc...
meghivo-1140
ELMARAD
2020. október 22. 16 óra
szepkoruak-koszontese
Szépkorúak köszöntése
Szépkorúak köszöntése
rendelet-tervezet-tarsadalmi-velemenyezese-1138
RENDELET-TERVEZET TÁRSADALMI...
Felsőtárkány Község Önkormányzata...
tajekoztatas-1137
Tájékoztatás
Járvány elleni hatékony védekezés
bunmegelozesi-hirlevel-1134
BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVÉL
Vigyázat, ismét unokázós csalók!
tajekoztatas-1133
Tájékoztatás
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az...
tajekoztatas-1132
Tájékoztatás
Hulladékszállítás naptár
tajekoztatas-1131
Tájékoztatás
Dr. Szilágyi Erika rendelési ideje...
lakossagi-forum-1128
Lakossági fórum
Lakossági fórum meghívó
tajekoztatas-1127
Tájékoztatás
Ügyfélfogadás
magyar-honvedseg
Magyar Honvédség
Szeptember 03. 09:00-13:00 Felsőtárkány...
-felsotarkanyert-kitunteto-dij
„Felsőtárkányért” kitüntető...
Bóta József Gusztáv részére
orgonapont-hangverseny
OrgonaPont hangverseny
Zenei utazás orgonán és oboán
tajekoztatas-1123
Tájékoztatás
II. Rákóczi Ferenc út I. ütem...
tajekoztatas-1122
Tájékoztatás
SZABADSÁG MIATT A RENDELÉS VÁLTOZIK...
tajekoztatas-1121
Tájékoztatás
GYERMEKORVOSI HELYETTESÍTÉS
tajekoztato-1118
Tájékoztató
Fő úti járda építés folytatása a...
tajekoztatas-1116
Tájékoztatás
Barna medve észlelés
bunmegelozesi-hirlevel-1115
Bűnmegelőzési hírlevél
Bűnmegelőzési tanácsok nyárra
tajekoztatas-1113
Tájékoztatás
Szentmisék rendje 2020.07.26-08.02.
tajekoztatas-1112
Tájékoztatás
Rendelés változás
tajekoztatas-1111
Tájékoztatás
Lakossági riasztó eszközök (sziréna)...

Az Agria Shotokan Karate Egyesület 2016. évi beszámolója

2017. február 01.

Az egyesület rendkívül sok feladatot teljesített sikeresen a tavalyi évben. Számtalan bemutatón, versenyen (Legyen a sport a tiéd mozgalom, Budapest, Eger) vett részt.


Az Agria Shotokan Karate Egyesület mindennapjaiba tekintsünk bele a 2016. évben.

A számtalan rendezvényből, versenyből és edzőtáborból néhányat kiemelve mutatjuk be a tevékenységüket.

 

1. SKS-SKDUN bemutató kyokushin magyar csapatversenyen

 

Január 17-én Budapesten rendezték a Kyokushin Karate Csapatbajnokságot a Stefánia Palotában. Az Agria Shotokan Karate Egyesület kata csapata első helyezett lett. Lakó Dénes ás Juhász Zoltán szerzett elismerést a versenyen. A rendezvényen megjelent többek között Garamvölgyi László rendőrtábornok úr, Növényi Norbert olimpiai bajnok, Popper György az MKSZ tiszteletbeli elnöke.

 

Válogatott edzés Felsőtárkányban


Az Európa bajnokság utolsó felkészülési edzőtáborában közel ötven fővel készült a Nürnbergi versenyre. Egyéni formagyakorlatok, csapat katák mellett a küzdelmekre való taktikai felkészítés volt a cél. Köszönöm Juhász Attila Polgármester úrnak és Szántósi Mária Igazgató asszonynak a rendezvényhez nyújtott segítséget. Az edzések után az edzők egy kis külön programon vettek részt szabadtéri gyakorlási lehetőséggel.

  

VI. Hódosi Imre Shotokán Karate Verseny

 

Felkészülési regionális verseny volt Hajdúnánáson 2016. február 21.-én. A hétvégi két napos rendezvény megint emlékezetes maradt a megjelent versenyzők, edzők, bírók számára. Szombaton az V. Hódosi Imre emlékversenyre került sor. Ezen megjelent Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere, és köszöntötte a résztvevőket, majd érmeket, okleveleket adott át. A szövetség és a környékbeli baráti egyesületek 180 versenyzője küzdött a helyezésekért.

A verseny után esti fürdőzésen pihenhettek az edzők és bírók. Az egyesületet 15 fő képviselte.
Horváth Bence, Horváth Zsombor, Tyukodi József, Juhász Zoltán voltak a legeredményesebb karatékák.

 

II. Bódi Ilona Emlékverseny


2016. március 26-án a Barcika Art Kft. tornacsarnokában a reggel kilenc órakor kezdődő ünnepélyes nyitóra 22 egyesület 180 sportolója gyűlt össze. A kupán Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere, a verseny fővédnöke köszöntötte a versenyzőket. Juhász Ferenc a Magyar Karate Szakszövetség díjait nyújtotta át Szitka Péter polgármesternek, Klimon István alpolgármesternek. A verseny nagyon jó felkészülési lehetőség volt a Nürnbergi EB előtt. Köszönjük a város támogatását, a szervezőknek a munkát.

 

VI. SKDUN Európa Bajnokság

 

Németországban 22 ország 800 versenyzője vett részt a VI. SKDUN Karate Európa Bajnokságon. A magyar csapat jól szerepelt a nürnbergi eseményen. Az utánpótlás Európa Kupán a shotokan karate sportolói 6 arany, 9 ezüst és 16 bronzéremmel tértek haza. Aranyérmet szerzett Kis Maja, Tarnóczi Kincső, Horváth Bence, Schiller Máté, Soós Áron és Tyukodi József. SKDUN Karate Európa Bajnokságon Kecskés Balázs és Vanyó Márti szerzett első helyezést.

A haladó mezőnyben a magyar csapat összesítésben 2 arany 3 ezüst és 11 bronzéremmel zárt.
Juhász Ferenc 7 danos mester, a magyar csapatvezetőjének értékelése: - Több száz román, szerb és bolgár versenyző mellett a 800 fős mezőnyben jól helytálltak a versenyzőink. Külön kiemelem a felnőtt nőknél Rédai Ildikó és Jakab Zsuzsa teljesítményét. Felnőtt csapatversenyszámokban várakozáson felül szerepeltünk. Katában mint a lányok mint a vegyes csapat harmadik lett. A felnőtt férfiak 14 csapatból lettek negyedikek. Külön öröm a férfi csapat kümite harmadik helye. A nagyon erős mezőnyben (16 csapat) benne volt a döntőbe jutás esélye. Takács András, Lakó Dénes, Diószegi Bence, Kovács Marcell, Juhász Zoltán, Györgyi Csaba és Juhász Ákos igazi csapatként küzdöttek egymásért.
A felnőtteknél Juhász Zoltán 4 bronzéremmel igazolta, hogy jól sikerült a formaidőzítés és ott volt a legjobbak között. A Mesterek tornáján a döntőbe jutásért három-három zászló emelkedett magasba a bírók, a japán vezetőbíró döntött a román versenyző javára. (Ha szabad ilyet mondanom kicsit elfogult volt) Az Európa-bajnoki értékelésben 5. helyen míg a Kohai Kupában a 3. helyen végeztünk.

Az Európa-bajnokságon az SKDUN világszervezet megerősítette, hogy a 2017-es Világbajnokságot Egerben rendezik meg 2017. októberben.
Szeretném megköszönni az edzőknek, segítőknek, szülőknek a támogatást.

 


Május 1. Felsőtárkány Felvonulás

 

2016. május 1-én 20 karatés vett részt a majálison. A felvonulás után karate bemutató és főzőversenyen való részvétel követte. Köszönjük a meghívást. Ott leszünk 2017-ben is!

 

III. Heves Kupa


A Shotokan Karate Stílusszövetség Bajnokságára 2016. május 14-én került sor a Heves Városi Sportcsarnokban. A versenyen 19 klub 171 karatékája indult az egyéni és csapat versenyszámokban, hogy összemérje tudását versenytársaival. A versenyt a JKA, IJKA, TSKSZ és a SDSZ sportolói is megtisztelték jelenlétükkel. Sensei Lévai Béla (szervező, a hevesi klub vezetője) köszöntötte a csapatokat a meghívott díszvendégeket és a bírói kart, majd Sveiczer Sándor Heves város polgármestere és shihan Juhász Ferenc nyitották meg a versenyt.
A verseny szervezése kapcsán ismét remek összefogást tapasztalhattunk a városvezetés, a helyi vállalkozók és karatés családok részéről. Tisztelettel köszönjük felajánlásaikat, támogatásaikat, mellyel lehetővé tették a verseny megrendezését! A verseny fő támogatója: heves város önkormányzata volt. Az Agria Egyesület 25 sportolóval képviselte magát.

 

 

2016 Velence Országos Edzőtábor


2016 júliusában 145 fő részvételével, 6 napon keresztül táboroztak a Shotokan Karate Stílusszövetség tagjai a Velencei tónál. Az edzőtábor segítő mesterei Szajlai Oszkár, Varga Csaba, Dihen Károly, Lévai Béla, Kós József, Nemes István, Barczi Rita, Vanyó Attila, Eged László és Lázi József voltak. Nemes István a szövetség bírói karának vezetője a fekete öveseknek több alkalommal vizsgafelkészítő bírói kurzust tartott. Sensei Rézműves Miklós és tanítványai is meglátogatták a táborozókat a balatonalmádi egyesületből. Köszönjük Pintér Zoltánnak a Nito Jutsu mesterének a nagyon érdekes edzést. Külön köszönöm Hajnal Miklós mesternek a szombati kumite edzését, melyet a haladóknak tartott. A napi három edzés, a meleg időjárás fizikailag, szellemileg igen komoly próbára tette a résztvevőket. Az edzések között a karatésok kihasználták a Velencei tó adta lehetőségeket, strandolás volt az edzések között. Szombaton a a sikeres kyu vizsgák után, a fekete övesek adtak számot tudásukról. Ezen a megmérettetésen Vanyó Katalin, Harsányi Mihály, Work Zsolt és Csuhaj Dániel 1 dan fokozatot szerzett. Gratulálunk. Vasárnap Dihen Károly és Lévai Béla mesterek zárásként hangulatos vízi edzést vezényeltek mindenki nagy örömére. Az Agria Egyesületből 20 fő vett részt a táborban.

 

 

 

 

 III. Szerencsi Országos felkészülési bajnokság

 

Harmadik alkalommal rendezett felkészülési országos bajnokságot Szerencs Város Önkormányzata, Szerencs Város Sportegyesülete és az SKS-SKDUN Karate Szövetség. A 2016. szeptember 24-én, a Kulcsár Anita Sportcsarnokban megtartott viadalon a 200 versenyző között 17 helyi szerencsi versenyző fiatal is tatamira lépett.A rangos esemény ünnepélyes megnyitóján Juhász Ferenc 7. danos mester köszönetet mondott Koncz Ferenc polgármesternek a verseny támogatásáért, majd egy oklevelet adott át a városvezetőnek. Ezt követően Koncz Ferenc köszöntötte a versenyzőket, a felnőttek figyelmébe ajánlotta a kiváló helyi borokat, a gyermekeknek pedig a méltán híres szerencsi csokoládét. A polgármester hangsúlyozta: a jövőben is szívesen látjuk vendégül a szövetség versenyeit, az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni a szervezéshez. A versenyen megjelent shihan Aurel Patru az SKDUN Világszövetség elnöke és shihan Kozma Erzsébet a Magyar Karate Szakszövetség Elnökségi tagja.Shihan Aurel Patru beszédében kiemelte a magyar karate szerepét a világszövetség életében.A shotokan karate stílusszövetség regionális versenyére öt megyéből 22 egyesület, 200 versenyzője érkezett Szerencsre. A sportesemény egyik célja volt, hogy a résztvevők felkészüljenek az október 7-9. között Bulgáriában kezdődő világbajnokságra.

 

 

 

2016 Burgas, Bulgária SKDUN VB


2016. október 7-9. között Bulgária adott otthont az SKDUN Szövetség világbajnokságának, ahol 30 ország 1000 versenyzője küzdött az érmekért. A világbajnokságon két arany öt ezüst és öt bronzérem született. Nagyon szép helyezések születtek formagyakorlatban, ahol minden fordulóban pontozás alapján lehet csak a következő körbe kerülni. Negyedik lett a férfi felnőtt vegyes kata csapat, mely 13-as mezőnyben harmadikként jutott a négyes döntőben.
A Kohai világkupán 1 arany 9 ezüst és 3 bronzérem született, melynek eredményeként Szeretnék köszönetet mondani a segítőknek, edzőknek, versenyzőknek, szülőknek azért, hogy ilyen nagyszabású rendezvényen lehettünk.

Agria Eredmények:
Barta Zoltán 3. hely Formagyakorlat
Horváth Zsombor 3. hely Küzdelem
Láng Éva 4. hely Formagyakorlat
Horváth Bence, Erdélyi Noémi és Juhász Máté Hunor csapat 3. hely
Juhász Zoltán 4. hely

 

 

SKS Szövetség 2016. évi Magyar Bajnoksága 2016. december 17.

 

Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok adott otthont az SKDUN shotokan karate országos egyéni bajnokságnak. Az ippon shobu rendszerben megrendezett viadalon 29 egyesület 284 egyéni versenyzője nevezett és lépett a 4 tatamira. A versenyt az SKDUN szövetség, az Agria Shotokan Egyesület és az Egri Városi Sportiskola szervezte. Juhász Ferenc hét danos mester, főszervező elégedetten értékelt: -A résztvevők száma és a viadal színvonala is felülmúlta a várakozásokat. Az SKDUN szövetség mellett további 3 szövetség (JKA, SDSZ, IJK) is elküldte sportolóit. Az egriek közül a felnőtt nőknél Jakab Zsuzsanna katában aranyérmet szerzett. A férfiaknál Juhász Zoltán katában 4., kumitében a 3. helyen végzett. Az elődöntőben a végső győztes ajkai Kovács Marcelltől kapott ki.

 

Agria eredmények:

Juhász Máté 17 éves kata 1. hely
Tyukodi József veterán küzdelem 2. hely
Horváth Csaba veterán 2. hely
Horváth Zsombor 12 éves 2. hely
Nyikos Dániel 14 éves 3. hely
Kovács Máté 15 éves 3. hely
Jakab Zsuzsa felnőtt 1. és 3. hely
Juhász Zoltán felnőtt 3.hely
Bartók Luca 8 éves 2. hely
Budai Roland 14 éves 1.hely
Korózs Patrik 14 éves 5. hely

 

 Elismerés: „A sport legyen a tiéd" mozgalom a Felsőtárkányi Általános Iskolában
(Forrás: Bajzát Ráfael, Agria Sport)


Országosan 500 millió forintértékben beszerzett, több mint 1300 eszközcsomagot adományoznak a köznevelési intézményekbe.

Felsőtárkányban szerdán karate sportági bemutatót és sporteszközök ajándékozását tartották meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként 2015. januárjában elindította „A Sport Legyen a Tied!" programot.

A Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával útnak induló programhoz 13 országos sportági szövetség csatlakozott. Célként a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. célt tűzték ki.

A program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást, amelyek átadása során a legtöbb esetben a helyi egyesületek sportági bemutatóval igyekeznek a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre. A cél elérése érdekében a program három, egymást erősítő pillérre állva, két ütemben került megvalósításra.

A II. és III. pillér keretében az iskolai színtéren megvalósuló sportági bemutató és sportági eszközcsomagok kihelyezése történik.

A Heves megyei állomásoknál karate sportágban a Felsőtárkányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola következett. Az intézmény tornatermében a shotokan karate szövetség (SKDUN) versenyzői léptek tatamira és mutatták meg tudásukat kumite és kata versenyágakban.

Az iskola közössége előtt Bajzátné Szántósi Mária igazgató köszöntötte Ballagó Zoltánt a KLIK tankerületi igazgatóját, Viszlai Istvánt a Magyar Diáksport Szövetség régió vezetőjét, valamint Juhász Ferenc 7 danos mestert, a Magyar Karate Szövetség alelnökét, az SKDUN szakág elnökét. „A Sport Legyen a Tied!" programnak köszönhetően Viszlai István átadta a tárkányi iskolásoknak a 1,5 millió forintos sporteszköz csomagot, amelynek legértékesebb eleme a karatékák biztonságát védő könnyen összerakható piros-kék színű karatés tatamik voltak.

Juhász Ferenc, Barczi Rita és Vanyó Attila vezetésével az Agria Shotokan Karate Egyesület versenyzői tartottak sportági bemutatót, amelybe a tárkányi diákokat is bevonták. Tárkányban nem ismeretlen a karate sport, hetente kétszer (kedden és csütörtökön) itt tart edzést a shotokan karate szakosztály.

Juhász Ferenc 20 évvel ezelőtt indította útjára a településen a sportágat, amely a labdarúgás után a második legnépszerűbb az oszágban és 2020-as tokiói olimpián már bemutatkozik az ötkarikás játékokon.

 

 
< Vissza